Alla inlägg den 22 juli 2021

Av Ullis Bernhardsson - 22 juli 2021 22:41

Måndagsmorgon och vi rullar mot Ullared, vi ska göra ett besök där och sen åka vidare mot Falkenberg tänker vi. Jag har ingen lust att sova på Ullareds camping.
Men väl framme är det bara raka vägen in, inga köer alls.
Vi har ingen lista direkt, jag ska köpa några grejer till syrran samt en tröja till en kollega.
Vilket jag börjar med, vi hittar sen kläder till både mig och Niclas och även en del till husvagnen och annat inhandlas. Efter ett par timmar är vi nöjda och rullar vidare neråt.
Vi hamnar på en camping utanför Falkenberg, där har nog tiden stått still ett tag, ägaren ser ut som Pettson och cyklar runt på campingen. Servicehuset ser mindre roligt ut och jag ångrar lite att vi inte stannade på Ullareds camping ändå. Men nu bor vi här hos Pettson i natt. Vi tar en promenad till stranden för att eventuellt bada, men då kommer traktorn som ska skyffla upp tång och vi knallar barfota hem en fin sommarkväll. Sover gott och åker vidare till en camping ca milen från Halmstad, här ska vi bo mest för att vi inte fått någon plats på campingen i Skåne förrän torsdag. Nu hamnar vi alltså i Vilshärad och Bengts camping. Vi blir mottagna av en väldigt engagerad kvinna som visar oss platsen. Vi kommer i ordning och jag känner att jag måste springa, det är säkert en vecka sen. Så jag springer och Niclas cyklar. Härligt :)

Campingen var helt okej, och vi får grannar som kommer i en liten folkabuss och dem packar ut det ena efter det andra. Jag förstår inte hur dem får plats, men dem verkar glada och nöjda.
Vi sover, äter frukost och ska rulla vidare. Jag vill gärna springa och vi bestämmer att jag springer till Tylösand och möter upp Niclas där. Så blir det och jag njuter varje steg, underbart. Jag älskar löpning!

Möter Niclas i Halmstad och vi styr nu kosan mot Skåne och Höganäs, vi kommer bo på Lerbergets camping två nätter.
Och här är vi nu och dagen har spenderats i Mölle, Kullaberget och Nyhamnsläge.
Kaffe och räksmörgås vid fyren och senare eftermiddagskaffe hos Flickorna Lundgren och alldeles för mycket kakor och förmodligen det dyraste vaniljhjärtat jag någonsin kommer äta. Gissa gärna priset i kommentar ;)
En helt fantastisk dag som avslutades med middag på ?våran? strand.
Perfekt dag från början tillslut.

Nu är det bara sova kvar.

Av Ullis Bernhardsson - 22 juli 2021 19:29

Vi åker lördagmorgon och ska börja med två nätter i Gränna varav en dag ska spenderas på Visingsö.

Vi kommer iväg lite senare än tänkt då jag inte vill stressa på Niclas som fått en reaktion efter andra vaccindosen.
Tillslut verkar han vilja komma iväg och vi gör oss klara för avfärd.

Vi rullar på och kommer fram skapligt till Gränna och ska få vagnen på plats. Smidig incheckning vilket är ett stort plus.
När det är dags att parkera vagnen märker jag att en av grannarna reser sig direkt och vill dirigera Niclas. Det var väl typ väntat tänker jag, Niclas verkar inte märka honom och han sjunker ner i solstolen igen.

På kvällen lagar vi en god middag och sitter sen vid stranden en stund.
Jag har svårt att hitta semesterkänslan och är inte riktigt i balans. Men det blir en fin kväll.

Dagen efter tar vi färjan över till en av mina favoritplatser, det ska cyklar över hela Visingsö. Och det gör vi, hinner med en god lunch och en fika på Persgården, alltid trevligt att komma dit.

När vi ändå är på Visingsö passar vi på att plocka alla hitta-ut kontroller.

På kvällen tar vi färjan tillbaka till Gränna.
Och myser i husvagnen och tar en promenad på kvällen.

Det blir måndag och nu ska vi rulla vidare, men först en skön morgonpromenad.
Jag känner mig lite skör och gråter faktiskt lite och det är skönt.

Ovido - Quiz & Flashcards